Espais en transició

L'Ajuntament de Rubí ha engegat una iniciativa per a reactivar espais comercials de Rubí en desús. Ha encarregat als alumnes de l'escola el muntatge de 3 aparadors de locals abandonats en el carrer Doctor Maximí Formés, un carrer dels més comercials de Rubí.

L’objectiu de la intervenció és la de reactivar el comerç i rellogar aquests locals mitjançant una intervenció que mostre el potencial d’aquets espais en termes comercials. Els integrants del col·lectiu “Espais en transició” ja varen fer una intervenció semblant a Vic amb molt d’èxit i l’Ajuntament ens ha posat en contacte amb ells per tal de fer una intervenció semblant en el nostre municipi.

// Cases de l'ànima (CFGM de serigrafia artística)

Els alumnes del CFGM de serigrafia artística han imaginat com podria ser una casa que pogués guardar la nostra ànima. Cada alumne ha fet una proposta feta amb papers i cartró, per acabar muntant volums plens de llum (amb la col·laboració del cicle de Gràfica interactiva). Cada volum ha estat serigrafiat i tot el conjunt de cases- làmpara formen una intervenció comú.

// Cicles de la vida (CFGS d'interiorisme gràfic)

Els alumnes d'interiorisme han representat els cicles de la vida per on passen la majoria de persones en tres aparadors: neixement, adolescència i vellesa.

En el primer aparador trobem un capoll de flor tancada i miralls posats en diferents angles amb un fons negre. En aquest es representa el naixement d'aquesta flor que està per néixer i que es veu a si mateixa en uns miralls que donen el reflex de la mateixa flor però una mica més oberta.

En el segon aparador veiem una flor desenvolupada i per tant molt més oberta que l'anterior i al seu costat unes cinc pantalles, cadascuna d'aquestes pantalles emet en diferents temps una fotografia d'una part de la flor i al final les cinc pantalles s'encenen mostrant una flor més oberta que la que hi ha al mateix aparador. Aquesta representació vol reflectir el desig d'algunes persones per arribar a créixer abans d'hora, sense gaudir del moment.

I en el tercer aparador trobem una flor decadent que ha patit una explosió i els pètals es troben en l'aire, aquests pètals que cauen a terra i neixen unes noves flors. Aquí s'ha volgut representar la idea de persistència i de voler seguir aprenent noves coses, que per molts anys que tingui una persona sempre hi haurà una habilitat (una poncella que neix) que pugui desenvolupar per explotar-los al màxim.

Inauguració 3 de desembre, carrer Doctor Maximí Formés.