El curs passat vam iniciar un projecte per participar al Festival LLuèrnia d'Olot 2018. El projecte escollit de l'alumnat de 2n es titula KRPTC, una reflexió sobre el món de la informació fake o no. En plena era de la informació, sovint acabem percebre una informació deformada o sesgada, i quan intentem buscar la veritat ens perdem perquè no som objectius i no rebem com a vàlida aquella informació que a nosaltres ens interessa. Buscar la veritat és difícil a vegades i cal fer esforços.

Prenem com a referencia el mite de la caverna de Plató, proposem una instal·lació que ens captivi i ens generi sorpresa i que, al mateix temps, ens faci reflexionar.

Tot el projecte ha estat possible gràcies a la participació de IGUZZINI, DRASTIK WORKS i tot l'equip de professors i alumnat de 2n de CFGS en Espais Interactius.

La instal.lació consistia en una estructura tipus F34 Square Truss de 10 metres d'aplada i metre i mig d'alçada amb 5 pilars com a suport. En un costat de l'estructura, hi havia col·locades tires de leds amb filtres de colors, que s'encenien a partir de la detecció amb sensors dels participants que passejaven per davant de les tires. Aquesta detecció i encesa de llum provocavaombres dels participants a terra i la paret propera a l'estructura. A l'altre costat de l'estructura hi havia unes lletres gegants recolzades sobre el terra modelades amb porexpan il·luminades am focos de colors també subjectats a l'estructura. D'aquesta manera es creava un doble passadís, un per on passaven els participants (interior cova) i l'altre, on hi havia les lletres il·luminades (exterior cova) representant la al·legoria de la caverna de Plató.