L'escola fa una intal·lació interactiva amb la participació dels cicles de grau mitjà (gràfica interactiva i serigrafía aartística) i com a fil conductor un projectes dels alumnes del cicle superior d'interiorisme gràfic.

 El proper dissabte 9 de maig començarà la 60a exposició floral “Girona Temps de Flors” i com cada any des del 2011 l’escola edRa hi participa, aquesta vegada amb dues instal·lacions, una plantejada des de dins l’escola d'Art i Disseny de Rubí i una segona organitzada i gestionada exclusivament per l’associació d’estudiants: Associació +e. 

El projecte desenvolupat per l’escola ha estat ambiciós i ha mirat d’incorporar els alumnes 

d’Interiors Gràfics, Gràfica Interactiva i Serigrafia Artística. La idea original la va plantejar l’alumna del grau superior d’Interiors Gràfics Maria Cavaleiro sota el nom “El desglaç”: El projecte tracta d’induir la sensació de fortalesa i vitalitat de la primera flor que aconsegueix obrir-se pas entre la neu amb l’arribada de la primavera als paratges més freds del planeta.

El visitant gaudirà d’una experiència dividida en dos espais, un que el preparà i un altre que el sorprendrà. A més a més el projecte incorporarà una experiència interactiva gràcies a la col·laboració dels alumnes del grau mitjà de Gràfica interactiva i el treball d’imatge que embolcalla l’espai dissenyada pels alumnes del grau mitjà de Serigrafia Artística.

El Grau Mitjà d'Assistència al Producte Gràfic Interactiu ha participat en aquest projecte formulant diverses propostes de disseny d'interacció basades en l'ús de sensors d'ultrasons per captar la proximitat dels visitants i en l'ús de punts de llum de tipus LED com a forma de resposta. Per posar a prova aquestes propostes els estudiants de Gràfic Interactiu han creat diversos prototips funcionals que han servit d'inspiració als estudiants d'Interiorisme per integrar en el projecte el disseny d'interacció d'acord al seu concepte original.< /p>

El sistema interactiu que finalment ha estat dissenyat i incorporat a la instal·lació consisteix en tres sensors d'ultrasons connectats a plaques Arduino que, quan detecten els visitants en diversos punts de l'espai, responen encenent LEDs disposats en un ordre determinat. L'efecte evoca amb llum a les parets i el sostre el traçat estilitzat d'esquerdes que travessen el món de glaç. Mentre s'encenen aquests punts de llum il·luminen fugaçment flors atrapades al gel.


El Grau Mitjà de Serigrafia artística participa en l'espai del desglaç creant un ambient on, l'enlluernament del gel i seu el trencament, es mostra subtilment per mitjà de la gràfica estampada en serigrafia i la lluïssor nacrada sobre teixit.

Els alumnes dels tres cicles han estat treballant prop de dos mesos i la instal·lació es farà entre els dies 7 i 8 de maig al primer espai d’exposició de la casa de Lleó Avinay, al carrer Sant Llorenç, marcat per l’organització amb el número 42 com a un dels deu imprescindibles.

Podeu veure imatges del muntatge previ AQUÍ.