El proper 5 de maig el Departament d’Ensenyament organitza la III Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny a l’auditori AXA de la Illa Diagonal.

Hi participen totes les escoles d’Art i Disseny de Catalunya i cadascuna hi presenta el que considera millor el Projecte Final de cada cicle formatiu que imparteix dels darrers dos anys. Aquest any se n’han presentat un centenar llarg de projectes, dels quals un tribunal selecciona els 20 millors per presentar-los a l’auditori durant la jornada.

L’escola EDRA n’ha presentat tres (un per cada cicle) i ens n’han seleccionat 2: del CFGM de Serigrafia (projecte Nadal a Bendranas) i del CFGS de interiorisme (projecte Descontaminadero). Aquests projectes es presentaran al públic assistent a l’auditori.
 

PROJECTE “NADAL A BENDRANAS”

Nom del projecte: Nadal a Bendranas
Nom de l’autor: Míriam Fernández i Ruth Rincón
Escola: Escola d’Art i Disseny EDRA
Descripció: El projecte “Nadal a Bendranas” proposa una instal·lació artística en un comerç de Rubí. Es decora el balcó de la sabateria Bendranas, situada al centre de la ciutat de Rubí, com a reclam de Nadal. La proposta la porten a terme alumnes de Projecte final del CFGM en serigrafia artística.
Concepte: Intervenció artística en un comerç de la ciutat
Àmbit de treball de la proposta:  Sabateria Bendranas
Emplaçament: Av. Barcelona n.2, 08191, Rubí

PROJECTE "DESCONTAMINADERO"

Nom del projecte: Descontaminadero
Nom de l’autor: Sofia Aguilera Jiménez
Escola: Escola d’Art i Disseny EDRA
Descripció: Construcció amb elements modulars com bastides d'acer i teles que serveixen de filtres i desapareixen a mesura que ens endinsem a l'espai. Agafant les grans dimensions dels edificis del barri de la Barceloneta. La proposta ha estat realitzada en el marc del CFGS d'interiorisme.
Concepte: És una reflexió sobre el turisme, els "Chiringuitos" i la ciutat de Barcelona. Projecte d'arquitectura efímera que proposa un llindar a la platja de la Barceloneta on una partícula de la ciutat s'endinsa cap al mar. Existeixen dos elements que cal unir: La ciutat i la platja, creant un passadís que deixa enrere la contaminació i el caos de la ciutat per arribar al silenci i la tranquil·litat del mar.
Àmbit de treball de la proposta:  Platja de la Barceloneta (Barcelona)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=8mGlxil3TVs

ARXIPÈLAGS

15 cadires

Alhora, un cop finalitzades les jornades, es podrà visitar fins al 27 de maig un fragment de la mostra "ARXIPÈLAGS, 45 + 3 cadires", presentada el passat mes de març a Rubí i a on les miniatures de cadires 3D produïdes per José Luís Navarro construiran una nova superfície horitzontal per a una taula de treball. Una selecció de 15 cadires en 3 illes (icònics, genealogies i assemblatges) aproparan a l'espectador a algunes de les estratègies i reflexions del món del disseny i l'art.