El disseny com a eix vehicular i representatiu de l'edRa

L’edRa és una escola d'art i disseny amb una llarga trajectòria en el camp de l'ensenyament artístic. Utilitzem el disseny com a eix vehicular i representatiu del centre, oferint una formació basada en el foment de la creativitat, la transversalitat i la implicació de l'alumnat en el seu entorn social i laboral.

A l’edRa apostem per una formació professionalitzadora, basada en la metodologia learning by doing. D'aquesta manera, oferim uns continguts acadèmics basats en la realització de projectes reals, on es fa servir el disseny com a eix representatiu del centre.

Això també ens permet que l'alumnat dugui a terme projectes basats i orientats cap a la nostra societat i al món laboral actual. Una manera d'entendre el món que ens envolta i conèixer les diferents necessitats i requeriments en l'àmbit professional.

Amb aquesta manera de transmetre els diferents continguts acadèmics, aconseguim impulsar a l’alumnat la seva flexibilitat i adaptació a la societat, al territori i al món laboral actual. Uns requisits imprescindibles per conèixer les diferents necessitats i saber proporcionar resposta als problemes i qüestions que se'ns plantegen avui dia.

Projectes amb el disseny com a eix vehicular i representatiu

A través del disseny, l’edRa ha portat a terme projectes reals en els diferents cursos acadèmics. D'aquesta manera, l'alumnat ha posat en pràctica tots els coneixements adquirits durant el curs en un context real, reafirmant el concepte de disseny com a element representatiu de l’escola des de diversos àmbits.

Un exemple d'aquests projectes desenvolupat pels nostres estudiants va ser l'anomenat Catifa interactiva. Els alumnes de segon del CFGM de Producte Gràfic Interactiu van desenvolupar un joc basat en una aplicació per a mòbil i una catifa que s'utilitza com a panell detector. En aquest treball es van abordar les diferents fases que té un projecte gràfic interactiu.

Un altre projecte desenvolupat pels estudiants de l’edRa, en aquest cas per l’alumnat del CFGS Interiorisme, ha estat el de Bauhousebar, a la casa Baumann. En aquesta ocasió es va instal·lar una estructura suspesa a la terrassa de la casa Baumann de Terrassa. Una manera d’expressar la creativitat i el disseny en un entorn real.

Des de l’edRa fem ús del disseny com a eix vehicular i representatiu del centre. Una manera de transmetre els nostres valors i ensenyament a través d'aquesta disciplina i expandir-lo en diferents projectes reals.

Per a més informació sobre l’edRa i els seus estudis, només cal que contactis amb nosaltres!


Projecte Bauhousebar, desenvolupat per l’alumnat del CFGS Interiorisme.