L’EDRA no només és l’Escola d’Art i Disseny de l’Ajuntament de Rubí, sinó que és una gran comunitat d’alumnes, mestres i professionals basada en tres valors fonamentals: la proximitat, l’exigència i l’atenció a la diversitat. Així doncs, acompanyem els estudiants per mitjà de tutories individualitzades i sessions d’orientació, donant així resposta a les necessitats o inquietuds que els puguin sorgir.

El nostre objectiu és vetllar pel desenvolupament personal i professional dels alumnes, potenciant la seva creativitat i fomentant la capacitat d’adaptació als canvis de la societat actual. Cadascun d’ells ha d’assolir un alt grau d’autonomia i implicació durant tot el procés d’aprenentatge, fet que el permetrà adquirir les competències necessàries dins l’àmbit professional del disseny. Per tal d’impulsar la presa de decisions i el treball en equip, l’escola també planteja activitats didàctiques de caràcter multidisciplinari, les quals requereixen la colaboració de perfils corresponents a les diferents àrees d’expertesa.

Amb més de 80 anys d’història, l’EDRA compta amb una àmplia experiència formativa que l’atorga un gran reconeixement dins del sector educatiu. La nostra proposta està basada en el leaning by doing, una metodologia de caràcter professionalitzador que pretén preparar l’alumnat per a la seva futura incorporació al món laboral. Per aconseguir-ho, els alumnes d’EDRA tenen l’oportunitat de complementar la seva formació amb pràctiques a centres de treball i estades Erasmus a l’estranger, que freqüentment esdevenen bones oportunitats laborals.

Però l’Escola d’Art i Disseny de Rubí no només està compromesa amb la seva comunitat, sinó també amb l’entorn del Vallès Occidental. Això és possible gràcies a la participació dels estudiants en projectes d’empreses i institucions, fet que té un doble benefici: d’una banda, reforça les relacions entre els diversos col·lectius i permet el sorgiment de noves propostes d’art i disseny; d’altra banda, és una bona via per donar visibilitat al talent que hi ha a l’escola.

La filosofia d’EDRA té com a última finalitat vincular els alumnes amb la realitat social, cultural i econòmica que els envolta. D’aquesta manera, esdevenen autèntics professionals capaços d’utilitzar les disciplines artístiques com a eina de transformació i millora.