Si vols desenvolupar la teva creativitat, a
l’Escola d’Art i Disseny de Rubí pots formar-te com a tècnic d’arts plàstiques i disseny en serigrafia. El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Serigrafia pretén impulsar les habilitats artístiques dels alumnes perquè creïn obres innovadores i adaptades a la realitat social.  

La nostra proposta es basa en l’ús de noves tecnologies, el treball en equip i la metodologia learning by doing, que permet els estudiants participar en projectes reals en col·laboració amb la comunitat empresarial. D’aquesta manera, fomentem un aprenentatge pràctic i orientat a la vida professional.

El cicle consta de 950 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics. Durant les sessions, aprendràs les tècniques de serigrafia i expressió gràfica, treballaràs amb diferents materials i utilitzaràs els principals programes informàtics de disseny. Coneixeràs com estampar imatges sobre suports diversos: teixits, ceràmica, vidre , fer un llibre d'artista  il·lustrat... i experimentar amb la tècnica com a llenguatge artístic per als teus projectes. El procés culmina amb un projecte final que hauràs de defensar davant d’un tribunal d’avaluació.

Per a facilitar la integració laboral de l’alumnat, oferim un període de formació de 85 hores en un centre de treball. A EDRA disposem de convenis de pràctiques amb importants empreses d’àmbit local i, en alguns casos, també estrangeres. Aquesta experiència es considera fonamental perquè els estudiants treballin fora de l’entorn eductiu i consolidin els coneixements adquirits.  

Els tres valors fonamentals de l’Escola són la calidesa, exigència i atenció a la diversitat. Per això, realitzem un seguiment personalitzat de cadascun dels membres de la comunitat, els acompanyem durant el procés d’aprenentatge i els orientem de cara al futur pròxim.

Per matricular-se al CFGM de Serigrafia, cal tenir com a mínim 17 anys i superar una prova d’accés (amb una part comuna i una específica). Si has completat els estudis de l’ESO, només hauràs de realitzar la part específica i, si ja disposes d’un títol de tècnic d’arts plàstiques i disseny de la mateixa família, podràs accedir-hi directament.

I què passa després? Quan acabis el cicle, obtindràs un títol de tècnic d’arts plàstiques i disseny en serigrafia que et permetrà accedir al batxillerat, a un Cicle Formatiu de Grau Superior (que també pots cursar a EDRA) o iniciar-te al món laboral. Una de les possibilitats és treballar en un taller o empresa dedicada a les aplicacions de disseny gràfic, tèxtil o decoració.

Si vols conèixer més detalls sobre l’Escola d’Art i Disseny de Rubí o el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Serigrafia, demana’ns més informació!