Si t’apassiona el món interactiu des de la vessant artística i t’agradaria dedicar-t’hi professionalment, a l’Escola d’Art i Disseny de Rubí et podràs formar en aquest àmbit cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Espais Interactius.

En què es basen els estudis d’Espais Interactius?

El cicle forma part de la branca de la comunicació gràfica i audiovisual. L’objectiu dels estudis és formar-te perquè puguis desenvolupar tasques com:

  • Gestió de projectes multimèdia

  • Disseny i desenvolupament de webs i apps

  • Realització de productes gràfics interactius, accessibilitat, usabilitat…

  • Disseny i coordinació de muntatges físics interactius

  • Col·laborador gràfic en realització multimèdia

Com s’estructura el cicle?

El cicle està distribuït en dos cursos acadèmics amb un total de 2000 hores, teòriques i pràctiques. Dintre d’aquestes, n’hi ha 99 dedicades a l’elaboració d’un projecte final. Estudiaràs assignatures com interfícies gràfiques d’usuaris, tecnologia d’espais interactiu, fotografia o projectes de gràfica interactiva. La nostra filosofia es basa en l’ús de les noves tecnologies i en la realització de projectes transversals per tal d’oferir a l’alumnat una formació integral adaptada a la realitat del sector.

Durant el segon curs, gaudiràs de 280h hores de pràctiques en empreses, estudis o tallers locals i nacionals. D’aquesta manera, podràs adquirir experiència amb treballs reals en un entorn laboral professional. Des d’edRa fomentem l’autonomia dels estudiants per impulsar la seva flexibilitat i adaptació a la societat i al món laboral tan canviant actualment.

I després?

Una vegada finalitzats els estudis, obtindràs el títol de tècnic/a superior d’arts plàstics i disseny en Gràfica Interactiva amb el perfil professional d’Espai Interactiu.

Podràs continuar la teva formació accedint a qualsevol estudi universitari oficial de grau o a ensenyaments artístics superiors de disseny o de conservació i restauració de béns culturals.

També podràs accedir al món laboral, realitzant tasques de planificació i desenvolupament de projectes d’espais interactius de l’especialitat de gràfica interactiva des de diversos àmbits: tècnic, artístic i comunicatiu. Podràs treballar en empreses del sector audiovisual i interactiu com agències de publicitat, departaments de màrqueting, empreses multimèdia, estudis de disseny, entre d’altres.

Com hi puc accedir?

Hi ha diverses opcions per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny:

  • Hi accedeixes directament si tens el títol de Batxillerat d’Arts o bé d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny

  • Has de realitzar la part específica de les proves d’accés si tens el títol d’un batxillerat o d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’una altra branca

  • Has de realitzar la part comuna i l’específica de les proves d’accés si no tens cap titulació acadèmica o d’ensenyaments equivalents. En aquest cas, el requisit per realitzar les proves és tenir 19 anys o més (o complir-los al llarg de 2021).

Si t’interessa conèixer més a fons els estudis d’Espais Interactius i l’Escola d’Art i Disseny de Rubí, demana’ns més informació!